top of page

Interventie

Waardevol leven - Het Aandachtshuis.png

Cursus Creatief Leven

Creatief Leven is bedoeld voor iedereen die eenzaamheid als een last ervaart en daar graag verandering in wil brengen.

 

In deze cursus van 8 bijeenkomsten doen de deelnemers bijna spelenderwijs kennis op over eenzaamheid. De cursisten (her)ontdekken wat ze zelf belangrijk vinden, wat ze graag willen. De deelnemer brengt in kaart waar hij goed in is en wat hij leuk vindt. Zo ontstaat langzaam het beeld van de verandering, of de aanvulling die de deelnemer ambieert. Ieder maakt een eigen plan van aanpak en voert dit ook daadwerkelijk uit. Met deze methodiek beschikt iedere cursist over een aanpak voor het leven.

 

Elke bijeenkomst kent vaste elementen, theorie, opdrachten, een creatief aspect. We passen individuele coaching toe in de groep. Dat wil zeggen dat elke deelnemer een eigen proces doorloopt, maar wel samen met de groep. Je deelt dat wat je wilt delen. Belangrijk zijn individuele opdrachten, het prikkelen van de zintuigen, samenwerken, ontdekken en samen plezier maken. In de 8 bijeenkomsten werken we er aan dat elke cursist weer lekker in zijn vel zit, zodat deze zelf zijn leven weer kan invullen op een manier die bij hem past.  De stress, veroorzaakt door gevoelens van eenzaamheid, wordt gereduceerd. Als begeleider zorg ik voortdurend voor een sfeer van veiligheid, vertrouwen, hoop en zicht op verandering.

 

Ik ben opgeleid en  gecertificeerd om met deze methodiek te mogen werken. 

Resultaat

 

Wij meten de resultaten van alle cursussen die in Nederland worden gegeven. Uit de respons van alle deelnemers blijkt dat de gevoelens van eenzaamheid verminderd zijn en de vitaliteit is gestegen. Desgewenst overleg ik graag een evaluatierapport waarin de meest recente cijfers verwerkt zijn.

 

Zakelijke informatie

Duur: 8 bijeenkomsten van 2 á 2,5 uur

Aantal deelnemers: max. 10 personen

Organisatie: in company

Inbegrepen: een werkboek per deelnemer, benodigde materialen 

Bent u werkzaam bij een gemeente of een welzijnsorganisatie en heeft u interesse om deze interventie in te zetten?  Neem dan contact met me op voor een vrijblijvend gesprek over de mogelijkheden.

Download hier een voorbeeld van de folder die bedoeld is voor de werving van deelnemers aan deze cursus.  

Ik ben Specialist eenzaamheid opgeleid bij Faktor5, Een officieel erkende opleiding ontworpen door Jeannette Rijks.

Ik werk altijd vanuit de volgende visie:
 

  • Eenzaamheid is normaal, last van eenzaamheid niet. Daar kun je wat aan doen. 

  • Eigen regie. Waar mogelijk zelf aanpakken; waar nodig met hulp. Dit sluit uitstekend aan bij  ‘positief gezond’ en burgerparticipatie 

  • Er is altijd sprake van interactie, dat is cruciaal om kennis en vaardigheden eigen te maken. 

bottom of page