top of page

za 03 okt

|

Stayokay Bergen op Zoom

Opleiding Specialist Eenzaamheid

Een post-HBO opleiding ‘Specialist Eenzaamheid’ leidt professionals op tot deskundige begeleiders op het gebied van de aanpak van eenzaamheid.

Registratie is afgesloten
Andere evenementen bekijken
Opleiding Specialist Eenzaamheid
Opleiding Specialist Eenzaamheid

Tijd en locatie

03 okt 2020 09:30 – 16:30

Stayokay Bergen op Zoom, Boslustweg 1, 4624 RB Bergen op Zoom, Nederland

Over het evenement

40% van de Nederlanders voelt zich te vaak eenzaam

Eenzaamheid is onlosmakelijk met het leven verbonden. Toch blijkt het lastig om met gevoelens van eenzaamheid van onszelf of anderen om te gaan. De post-HBO opleiding ‘Specialist Eenzaamheid’ leidt professionals op tot deskundige begeleiders op het gebied van de aanpak van eenzaamheid.

Waarom

Vroeg of laat krijgt ieder mens te maken met eenzaamheid. Uit onderzoek blijkt dat te veel mensen niet in staat zijn daarna hun leven weer vorm te geven. Het gevolg is aanhoudende eenzaamheid, met enorme negatieve gevolgen voor de gezondheid. Om met deze eenzaamheid om te leren gaan is er behoefte aan betrokken en deskundige professionals.

Voor wie

Wil jij graag je kennis op het gebied van de aanpak van eenzaamheid verbreden? Dan is deze post-HBO opleiding iets voor jou. Na het afronden van deze opleiding kun je cliënten deskundig ondersteunen bij de aanpak van eenzaamheid. Dat kan binnen de organisatie waarvoor je werkzaam bent of als zelfstandig ondernemer in je eigen bedrijf.

Over de opleiding

Eenzaamheid is een onderwerp dat ons allemaal raakt. Maar wie heeft er nu echt last van eenzaamheid en wanneer is hulp bieden wenselijk? En welke hulp dan? Tijdens de opleiding tot specialist eenzaamheid krijg je antwoord op deze vragen. Je werkt in een groep van maximaal 12 deelnemers aan het vergroten van je kennis en vaardigheden gericht op de aanpak van eenzaamheid. Hierbij wordt gebruik gemaakt van live lesdagen, een online leeromgeving, intervisie bijeenkomsten en daarnaast zelfstudie. De opleiding wordt afgesloten met een schriftelijk examen en een presentatie.

Wat levert deze opleiding op

Met het certificaat Specialist Eenzaamheid ben je deskundige op het gebied van eenzaamheid. Je kunt cliënten, collega’s, beleidsmedewerkers en andere belanghebbenden voorlichten en adviseren. Daarnaast ben je bevoegd te werken met de cursus Creatief Leven en hiermee effectief hulp te bieden aan mensen die zich langdurig eenzaam voelen. Dit kan één op één, of in groepsverband.

Je vindt aansluiting bij het netwerk van Faktor5, waar alle gecertificeerde specialisten deel van uitmaken. Er is regelmatig onderling contact en ook wordt ieder jaar een bijscholing dag en een netwerkdag georganiseerd, zodat je op de hoogte blijft van de nieuwste kennis en ontwikkelingen. Tijdens de 9 maanden durende opleiding wordt aandacht besteed aan thema’s zoals sociaal isolement, communicatie, coaching, oplossingsgericht werken en de methodiek Creatief Leven.

Lees de uitgebereide informatie op mijn pagina: Opleiding Specialist Eenzaamheid

Heb je vragen of wil je meer informatie over deze opleiding? 

Neem dan contact op via jeanine@aandachtshuis.nl

Deel dit event

bottom of page