Het Aandachtshuis 

Het aandachtshuis werkt vanuit de basis van de eerste levensbehoefte van de mens: 

Aandacht, Acceptatie en Aanraking

Ouderen Begeleiding Zeeland, eenzaamheid, Zeeland

Aandacht

Acceptatie

Aanraking

kernwaarden 

Waarden zijn de kern van je identiteit. Ze bepalen wat jij belangrijk vindt, wat je doet en hoe je het doet.

Ze bepalen je relaties en hoe je leven zal verlopen. Wanneer  je omgeving niet aansluit bij je waarden, kan er stress of  ontevredenheid ontstaan. Duidelijkheid over je waarden geeft rust en ruimte. Het geeft richting en zin aan je leven en helpt je keuzes te maken voor zaken die er voor jou wezenlijk toe doen.

De kernwaarden van Het Aandachtshuis zijn:

Verbondenheid

Compassie

Integriteit

Samen

Groei

Afbeelding boek Liefdeskunst _ Het Aanda

Het Aandachtshuis is ontstaan uit mijn Liefdesroep

Vanuit haar liefdesbange geschiedenis kent ze zo de eenzaamheid. Het is haar terugkerende beweging om het eenzame meisje in zichzelf op te halen. Om betekenis te geven aan haar eigen lot richt ze Het Aandachtshuis op, een expertisecentrum voor de bestrijding van eenzaamheid. Hoe meer ze haar eigen eenzame meisje kan blijven insluiten, hoe meer ze kan betekenen voor andere mensen. Ze blijkt niet de enige te zijn. 

Uit het werkboek ‘Liefdeskunst’ van Hannah Cuppen

Over mij

 

Ik ben Jeanine Sinke, in maart 2018 ben ik gestart met Het Aandachtshuis als specialist eenzaamheid. Meer dan 25 jaar heb ik mijn gedrevenheid, persoonlijke aandacht en expertise in het werk gestopt dat ik het liefste deed; het begeleiden en ondersteunen van mensen die hulp nodig hebben om het leven aangenaam te maken. Het was en is nog steeds mijn passie om mensen te ondersteunen en verder te helpen wanneer het henzelf niet lukt. Binnen Het Aandachtshuis doe ik dat door mij specifiek op eenzaamheid te richten.

Door mijn lange ervaring in het werken met mensen met een beperking, jong en oud, groepsgewijs en individueel is mijn rugzak gevuld met vrolijkheid, gesprekken, verliezen, oplossingen, verhalen, overwegingen, geluk en heel veel doorzettingsvermogen. Ik blijf mezelf uitdagen met het volgen van trainingen, opleidingen en intervisiebijeenkomsten. Blijven leren houdt me alert en de contacten en feedback van en met anderen geven me steun en groeimogelijkheden.

E mail: jeanine@aandachtshuis.nl

eenzaamheid, aandachtshuis, aandacht,

Oud-collega over Jeanine: Vera Traas, persoonlijk begeleider

 

“Ik ken Jeanine als een hardwerkende professional met een groot empatisch vermogen. Ze heeft tijd en oog voor de cliënt en is in staat om zaken te zien en op te pakken die anderen niet zien. Jeanine is een vrouw die altijd positief probeert te denken, kansen ziet en benut en tegelijkertijd goed weet wanneer ze moet relativeren. De goede balans tussen haar zakelijkheid en scherp inlevingsvermogen maken haar tot een topper in het vak.”

Aanbevelingen

Was helemaal super zo zeg! Ik ben helemaal tevreden met deze bijeenkomst.

Goed verhaal, duidelijk verteld. Volgens mij spreken we nu als kernpartners van het wijknetwerk nu meer “dezelfde taal” m.b.t. het onderwerp eenzaamheid. 

 

Nogmaals, dank je wel. En ongetwijfeld tot snel!

— 

Artikel in de PZC

(28-11-2020)

Artikel PZC | Het Aandachtshuis.jpg