Het Aandachtshuis 

Het aandachtshuis werkt vanuit de basis van de eerste levensbehoefte van de mens: 

Aandacht, Acceptatie en Aanraking

Het ontstaan van het Aandachtshuis

 

Het Aandachtshuis is ontstaan vanuit het idee, om mensen die eenzame gevoelens ervaren praktische vaardigheden aan te reiken, waarbij ze zelf in regie blijven en leren om eenzaamheid te bestrijden in hun leven. 

 

Het Aandachtshuis groeit nog steeds door en is, anno 2020, een expertisecentrum waar mensen en organisaties deskundig ondersteund worden in de aanpak van eenzaamheid door middel van voorlichting, opleiden en kennis delen.

 

Het Aandachtshuis informeert over de aanpak van eenzaamheid voor een ieder die wil leren hoe je anders kunt omgaan met eenzame gevoelens, zowel van zichzelf als/of die van hun medemens.

 

Ik ben ervan overtuigd dat het Aandachtshuis er is om mensen opnieuw te leren om voor zichzelf te zorgen, proactief te zijn, verbonden te zijn en positief in de samenleving te staan.

Aandacht

Acceptatie

Aanraking

Het Aandachtshuis is ontstaan uit mijn Liefdesroep

Vanuit haar liefdesbange geschiedenis kent ze zo de eenzaamheid. Het is haar terugkerende beweging om het eenzame meisje in zichzelf op te halen. Om betekenis te geven aan haar eigen lot richt ze Het Aandachtshuis op, een expertisecentrum voor de bestrijding van eenzaamheid. Hoe meer ze haar eigen eenzame meisje kan blijven insluiten, hoe meer ze kan betekenen voor andere mensen. Ze blijkt niet de enige te zijn. 

Uit het werkboek ‘Liefdeskunst’ van Hannah Cuppen

De kernwaarden zijn:

Kwaliteit

Verantwoordelijkheid

Respect

Vertrouwen

Groei

Bekwaamheid

Over mij

 

Ik ben Jeanine Sinke, in maart 2018 ben ik gestart met Het Aandachtshuis als specialist eenzaamheid. Meer dan 25 jaar heb ik mijn gedrevenheid, persoonlijke aandacht en expertise in het werk gestopt dat ik het liefste deed; het begeleiden en ondersteunen van mensen die hulp nodig hebben om het leven aangenaam te maken. Het was en is nog steeds mijn passie om mensen te ondersteunen en verder te helpen wanneer het henzelf niet lukt. Binnen Het Aandachtshuis doe ik dat door mij specifiek op eenzaamheid te richten.

Door mijn lange ervaring in het werken met mensen met een beperking, jong en oud, groepsgewijs en individueel is mijn rugzak gevuld met vrolijkheid, gesprekken, verliezen, oplossingen, verhalen, overwegingen, geluk en heel veel doorzettingsvermogen. Ik blijf mezelf uitdagen met het volgen van trainingen, opleidingen en intervisiebijeenkomsten. Blijven leren houdt me alert en de contacten en feedback van en met anderen geven me steun en groeimogelijkheden.

E mail: jeanine@aandachtshuis.nl

Oud-collega over Jeanine: Vera Traas, persoonlijk begeleider

 

“Ik ken Jeanine als een hardwerkende professional met een groot empatisch vermogen. Ze heeft tijd en oog voor de cliënt en is in staat om zaken te zien en op te pakken die anderen niet zien. Jeanine is een vrouw die altijd positief probeert te denken, kansen ziet en benut en tegelijkertijd goed weet wanneer ze moet relativeren. De goede balans tussen haar zakelijkheid en scherp inlevingsvermogen maken haar tot een topper in het vak.”

Het Aandachtshuis B.V.

Logo Jouw laatste levensfase _ Het Aanda
Logo symbool | Het Aandachtshuis
  • Facebookpagina | Het Aandachtshuis
  • LinkedIn pagina | Het Aandachtshuis