top of page
  • Foto van schrijverJeanine Sinke

Verbinding


Blog Verbinding | Het Aandachtshuis

Wat ik heel veel om me heen zie en wat ik zelf ook jarenlang deed is relaties aangaan met mensen zonder mezelf te blijven. Ik paste me aan om ‘er bij te horen’. Ik deed mee aan dingen die ik zelf niet gauw zou kiezen. De dingen die ik leuk vond durfde ik niet te delen met anderen ‘want die waren vast stom’.

De verbinding aangaan met iemand

En nog steeds ervaar ik dat relaties onderhevig zijn aan verandering. Ieder groeit en loopt zijn eigen pad. Ik ben er vanuit gegaan dat mijn vriendinnen die ik al meer dan 30 jaar ken voor altijd mijn vriendinnen blijven. Ja toch? Nee dus. Er komt een moment dat ieder andere dingen leuk vindt, andere interesses heeft. Je ervaart dat je je aanpast aan de ander om haar maar niet kwijt te raken. En wat vind ik het lastig om dat te bespreken. Ik wil haar niet kwetsen maar ik voel aan alles dat we niet meer op 1 lijn zitten, dat we ieder ons eigen pad moeten gaan.

Relatie is een aanvulling op jouw leven

Als je de verbinding met iemand aangaat, zeker in een liefdesrelatie, kun je jezelf zo gauw kwijt raken. In het begin is alles nog nieuw en spannend. Je wilt alles samen doen en elkaar ontdekken. Maar na een tijdje, als het serieus wordt, komt er een moment dat je je gaat aanpassen aan de ander. Om de ander een plezier te doen of omdat je denkt dat de ander anders boos wordt of nog erger, omdat je bang bent de ander kwijt te raken. Als je in contact komt of opzoek bent naar contact met iemand is het goed om te weten waar jouw interesses liggen maar vooral om deze vast te houden. Blijf de dingen doen die je al deed en zie die nieuwe ander als een aanvulling op jou leven.

Het kan lastig zijn om te bedenken wie je zelf bent en wat jij nu echt belangrijk vindt. In de cursus die ik geef is het 1 van de eerste activiteiten die we doen, waarden bepalen. Stil staan bij wat voor jou zo belangrijk is in je werk, in je relaties, in het uit oefenen van je hobby’s. Wat houdt jou op de been, waar wordt jij blij van? Voor mij zijn o.a. compassie, authenticiteit en liefde belangrijke waarden. Zodra ik mensen ontmoet die 1 of meerdere van mijn waarden deelt, merk ik gelijk dat er een verbinding ontstaat.

De mooiste verbinding die er is, is een verbinding die je niet nodig hebt maar die er toch is

Wat van groot belang is, is dat jouw waarden jouw leven bepalen. Blijf bij jezelf, blijf onafhankelijk en neem je eigen beslissingen. Geniet van elkaar maar behoud jouw waarden, zodat wanneer je om welke reden dan ook, weer alleen verder moet, je op lange of korte termijn weer met andere mensen verbinding kunt vinden om jouw waarden mee te delen.

#verbinding #Relatie

61 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page