top of page
  • Foto van schrijverJeanine Sinke

Verlangen 2


Verlangen (2)- weet wat je nodig hebt | Het Aandachtshuis

Het gaat er om dat je voor jezelf weet wat je nodig hebt

en dat je zorgt dat je dat krijgt.

Mijn eerste blog Verlangen schreef ik in september 2017, toen nog voor Ouderen Begeleiding Zeeland. Ik schreef over het behalen van mijn examen en over mijn verlangen om dit te vieren.

Het verlangen

Omdat ik alleen thuis zou komen moest ik zelf actie ondernemen om met iemand samen mijn feestvreugde te delen. Niet afwachten, niet gaan zitten simmen omdat er niemand is, niet verwachten dat er wel iemand uit mijn netwerkwerk op mij zat te wachten met champagne.

Nee, actie ondernemen!

Ik wist wat ik nodig had en ik zorgde er voor dat ik het kreeg!

Verlangen omzetten

In maart 2018 is Ouderen Begeleiding Zeeland over gegaan in Het Aandachtshuis. Ik heb de keuze gemaakt me helemaal te richten op de aanpak van eenzaamheid in Zeeland. Niet alleen ouderen voelen zich eenzaam. Alle mensen in de samenleving oud, jong, getrouwd, alleenstaand, werkzaam of studerend, echt alle mensen hebben regelmatig eenzame gevoelens. Het is heel normaal. Het wordt pas een echt probleem als je niet meer uit dat gevoel komt. Als je er in blijft hangen, als het gaat knagen en als het je belemmert in je dagelijks leven.

Alles is mogelijk

Het Aandachtshuis is mijn passie! Ik word blij van uren lang uitzoeken, schrijven, mailen, denken, gesprekken voeren, mensen ontmoeten en mensen ondersteunen. Steeds kom ik een stapje verder. Ik volg mijn hart. Als een mantra hoor ik mezelf zeggen: ‘Denk in mogelijkheden en niet in onmogelijkheden’. ‘Alles is mogelijk, gewoon doen’.

Mijn verlangen, mijn roep!

Tijdens mijn vakantie was ik op een idyllische plek en heb ik mezelf de vraag gesteld: Wat als ik morgenochtend wakker word en alles is mogelijk, wat wil ik dan doen? Toen kwam het in me op, daar was het mijn verlangen, mijn roep! Zonder enige moeite vloog mijn verlangen uit mijn pen op papier. Het is persoonlijk en ik vond het spannend om dit te delen met de wereld. Het is geen officiële missie, geen prachtige zakelijke omschrijving van een bedrijf maar alleen woorden direct uit mijn hart. Mijn partner was heel duidelijk: ‘Durf het maar gewoon zo op je website te zetten. Dit is wat jij verlangt niet meer en niet minder’. Zo gezegd zo gedaan, het staat boven aan mijn homepage. Ik kan er niet meer onderuit en iedereen mag het weten. Dit is mijn verlangen, ik ben op weg. Dit is het begin van iets veel groters.

Mijn verlangen

Een plek met aandacht voor verlies en eenzaamheid

Als ik morgenochtend wakker word, zou ik naar een plek willen gaan om te werken, om te coördineren, om in een Aandachtshuis te zijn waar iedere professional op zijn eigen wijze werkt met mensen in verlies en eenzaamheid. Een plek waar je binnen kunt lopen en altijd welkom bent, waar oplossingsgericht wordt gewerkt, waar plaats is voor mooie gesprekken, waar geluisterd wordt en waar mensen zichzelf kunnen zijn. Een plek waar waardevolle lezingen en trainingen worden gegeven waar een ieder veel van kan leren en zichzelf beter leert kennen. Dit is voor mij Het Aandachtshuis. Een plek waar mensen weer opnieuw leren om voor zichzelf te zorgen, proactief en positief in de samenleving te staan.

#specialisteenzaamheid #eenzaamheid #verlangen #aandachtshuis

34 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page